Poldergemaal Horstermeer

Opdrachtgever: Waternet

In opdracht van Waternet hebben wij de complete elektrische installatie van gemaal Horstermeer vervangen. Dit gemaal is voor Waternet zeer belangrijk vanwege het vrijwel continubedrijf. Gemiddeld draait dit gemaal 16 uur per dag met 1 pomp omdat deze een belangrijke schakel vormt in het waterbeheer in deze regio. Het project was van grote omvang, mede vanwege de vele facetten van het werk.

Zo is er een BusBar systeem aangebracht vanaf de LS-verdeler en rechtstreeks op de trafo van het energiebedrijf aangesloten.

De betrouwbaarheid van het gemaal is één van de belangrijkste punten van de elektrische installatie. De wens van Waternet was dan ook een installatie aan te brengen waarbij de aansturing van de pompen volledig gescheiden is zodat bij een storing aan één van de pompen de andere pomp volledig en bedrijfszeker operationeel blijft.

Met drie externe gebiedsmetingen in de polder kan het gemaal door middel van een rekenalgoritme in de PLC de aansturing op het meest gunstige tijdstip gestart worden om beter te kunnen anti¬ciperen op de veranderende waterstand in de polder. Hierdoor wordt een vrijwel traploze regeling van het waterpeil in alle sectoren in de polder bereikt en worden grote fluctuaties in het waterpeil voorkomen.

Gemaal Horstermeer vormde ons eerste project voor Waternet. Wij hebben dit project naar volle tevredenheid van de opdrachtgever opgeleverd en kijken met gepaste trots terug op dit project.

Wij zijn gespecialiseerd in:

  • Besturingstechniek
  • Watermanagement
  • Utiliteitsbouw

Specialistisch team van engineers

Jong & dynamisch bedrijf

We staan borg voor kwaliteit

Logo VCA
ISO9001
InstallQ
Erkend Leerbedrijf
Kenteq erkend leerbedrijf

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over onze producten of heeft u interesse in een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 079 360 8284.