Watermanagement

Voor de waterbeheersing en monitoring in het Nederlandse polderlandschap, maar bijvoorbeeld ook voor het beheren van riolen, zijn gemalen, stuwen en inlaten van groot belang. Hierbij speelt slimme besturingstechniek een steeds grotere rol.

De engineers van VeldBerg Engineering in Zoetermeer zijn gespecialiseerd in besturingstechniek ten behoeve van watermanagement. Zo werken we vaak projectmatig aan systemen voor waterschappen en hoogheemraadschappen, bijvoorbeeld met betrekking tot de besturing van installaties voor gemalen, stuwen en inlaten.

Besturingskasten voor watermanagement

De engineers van VeldBerg hebben veel ervaring met het ontwerpen, engineeren en installeren van besturingskasten (PLC) en de bijbehorende installaties en systemen. Op basis van onze specialistische kennis en ervaring, zijn we in staat om de wensen van onze klanten goed te begrijpen en te vertalen naar passende, op maat oplossingen. Daarbij hanteren we een klantgerichte werkwijze en ontzorgen we gedurende het hele traject; van ontwerp tot installatie.

Slim beheer

Met het oog op slimmere bediening en beheersing, verzorgen we ook de benodigde software en communicatiesystemen op basis van telemetrie (met SCADA software). Zo zorgen we bijvoorbeeld dat waterniveaus vanuit een centraal controle- en bedieningscentrum kunnen worden gemonitord en beheerd.

Zonne-stuw – Sun Control-21

De Sun Control-21 is een door ons zelf ontwikkeld waterbeheersysteem, emissievrij en op afstand bestuurbaar. Een off-grid aandrijving van inlaten en stuwen, die gebruik maakt van de energie van de zon. De Sun Control-21 is uniek en speciaal ontwikkeld voor het betrouwbaar op afstand besturen van inlaten en stuwen; ideaal voor locaties waar het reguliere elektriciteitsleer niet beschikbaar is. Bovendien bespaart deze zonne-stuw energie en vermindert CO2-uitstoot. Lees meer informatie over onze zonne-stuw in deze productsheet en daarnaast in de casestudy ‘Water besturen met behulp van de zon’.

Watermanagement projecten

Wij hebben al voor diverse watermanagement-projecten een bijdrage geleverd door het ontwerpen en bouwen van besturingskasten, inclusief de programmatuur. Bekijk het overzicht van gerelateerde projecten waar wij aan gewerkt hebben.

Meer weten?

Wilt u meer weten over VeldBerg Engineering en of wij wellicht ook aan uw project kunnen bijdragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij zijn gespecialiseerd in:

  • Besturingstechniek
  • Watermanagement
  • Utiliteitsbouw

Specialistisch team van engineers

Jong & dynamisch bedrijf

We staan borg voor kwaliteit

Logo VCA
ISO9001
InstallQ
Erkend Leerbedrijf
Kenteq erkend leerbedrijf

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over onze producten of heeft u interesse in een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 079 360 8284.