Duurzaam watermanagement dankzij ons volledig autonome product: de SUN Control-21

Duurzaam watermanagement dankzij de SUN Control-21

Begin juni 2021 was het dan zover en ging de eerste pilot met de SUN Control-21 van start. Een flexibel en tegelijkertijd duurzaam watermanagementsysteem is de droom anno nu. De SUN

Control-21 is daarmee ons sterke antwoord op vraagstukken zoals verduurzaming, afhankelijkheid van elektriciteitsnetwerk, tekorten aan mankracht en natuurlijk de behoefte aan een betrouwbaar watermanagementsysteem.

SUN Control-21

✓ Volledig autonome waterbeheersing met realtime monitoring
✓ Emissievrij en onderhoudsvrij
✓ Geen afhankelijkheid meer van het elektriciteitsnetwerk
✓ Geen afhankelijkheid meer van mankracht
✓ Betrouwbaar watermanagement op afstand

Slim watermanagement in Nederland

In Nederland hebben we een groot aantal stuwen en inlaten om het water in goede banen te leiden en op peil te houden. Watermanagement in Nederland is dan ook terecht wereldwijd bekend. Helaas is een groot deel van deze watermanagement objecten niet geautomatiseerd. Dat wil zeggen dat het nog altijd mensenwerk is om inlaten en stuwen open en dicht te zetten. Een tijdrovende klus, terwijl zaken als regenval en hoog water prima te meten en dus te automatiseren zijn. Kansen genoeg dus voor slim watermanagement.

Emissievrij en op afstand bestuurbaar waterbeheersysteem

De SUN Control-21 is emissievrij, wat wil zeggen dat er geen schadelijke stoffen worden uitgestoten. Ze werkt volledig op zonne-energie en voldoet daarmee aan de hoge ambities van de watersector. Zo wordt er gestreefd naar energieneutraliteit in 2025 en circulair werken in 2050. Producten zoals de SUN Control-21 mogen in het duurzaam watermanagement van de toekomst dus niet ontbreken.

Water besturen met behulp van de zon

Continuïteit en betrouwbaarheid zijn belangrijke factoren bij waterbeheer. De combinaties van uitdagingen en de vraag naar een betrouwbare oplossing om slim te automatiseren hebben we beantwoord met de hulp van de zon! De SUN Control-21 heeft een enkelvoudig zonnepaneel en het systeem wordt gevoed en opgeladen. De onderhoudsvrije accu’s kunnen ongeveer drie weken autonoom energie leveren zonder zonlicht.

Flexibelere en betere waterbeheersing

De SUN Control-21 werkt dan wel autonoom en op afstand. Vanuit de hoofdpost wordt alles realtime centraal gemonitord. Zo is een sterke controle en toch een flexibele waterbeheersing mogelijk gemaakt. Al met al voldoet de SUN Control-21 dus aan de hedendaagse eisen en die van de toekomst.

We willen de SUN Control-21 op grote schaal toe passen en daarmee onze bijdrage leveren aan het verkleinen van de footprint.” aldus Jan Hein, mede-eigenaar van VeldBerg engineering.

Wilt u samenwerken aan een duurzame toekomst met onze autonome producten voor waterbeheersing? Lees meer over ons duurzaam watermanagement of neem direct contact op.

Wij zijn gespecialiseerd in:

  • Besturingstechniek
  • Watermanagement
  • Utiliteitsbouw

Specialistisch team van engineers

Jong & dynamisch bedrijf

We staan borg voor kwaliteit

Logo VCA
ISO9001
InstallQ
Erkend Leerbedrijf
Kenteq erkend leerbedrijf

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over onze producten of heeft u interesse in een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 079 360 8284.